Een knop hergebruiken in Elementor Pro

Je kent het vast wel, je bent een nieuwe pagina aan het ontwikkelen voor jouw website. En komt tot de conclusie dat je meerdere van dezelfde elementen nodig hebt. Denk hierbij aan een knop met een kleur, of wellicht een stuk tekst met een bepaald lettertype. Elementor heeft hiervoor twee oplossingen die ik vandaag met jullie ga delen.

Globale widget

In Elementor bestaat al een enkele tijd de mogelijkheid om globale widgets in te stellen. Dit zijn widgets die je eerst hebt gemaakt zoals je zelf wilt. Deze kun je vervolgens in de Elementor editor selecteren en als je dan je rechtermuisknop indrukt zie je de optie ‘Save as global’

Zoals de naam al zegt, wordt de widget in kwestie vervolgens opgeslagen als globale widget. Deze kun je dan vervolgens vanuit het Elementor zij-menu ‘Global’ terug vinden, deze kan je dan zoals elk andere widget gebruiken.

Het nadeel van deze manier is dat alle widgets die je er op deze manier insleept, verbonden zijn aan elkaar. Als je er dus voor kiest een aan te passen met een ander stuk tekst, wordt dit dus automatisch overal gedaan. Als je een verandering door wilt voeren, kun je deze widget loskoppelen door op de knop met ‘Unlink’ te drukken.

Standaard widget

De tweede optie is het opslaan als een standaard widget. Deze optie is eind 2022 toegevoegd aan Elementor en biedt de mogelijkheid een widget standaard te vervangen voor een widget met een bepaalde style. Deze oplossing is ideaal als je bezig bent met het ontwikkelen van jouw eigen huisstijl, aangezien je de vrijheid van het aanpassen behoudt.

 

Ook deze manier heeft een nadeel, aangezien je op deze manier niet makkelijk een koppeling kunt maken. Als je dus een x-aantal knoppen hebt geplaatst, en er dan achter komt dat je het liever wat groter of juist kleiner had gewild ben je helaas genoodzaakt om alle knoppen opnieuw langs te gaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *